Algemeen

Ik ben Ruben van Gogh, lyrisch chroniqueur in woord en beeld en Gildemeester van het Utrechts Stadsdichtersgilde. Ik schrijf gedichten, liedteksten, operalibretto’s en maak smartphone-art.

Stadsopera Trijn - opera over Trijn van Leemput

Op 18 juni gaat Trijn in première in de grote zaal van TivoliVredenburg, op mijn libretto en muziek van Bob Zimmerman. Op 12 juni is de try-out en op 19 juni een matinee en avondvoorstelling.

Met als solisten Karin Strobos, Tamar Niamut, Aylin Sezer, Erik Slik en Marijn Zwitserlood.

Hier de website.

Smartphoneart schilderij van Trijn van Leemput

In diverse formaten, op diverse materialen voor diverse prijzen: allemaal in mijn shop bij Werk aan de Muur.

Check vooral ook mijn Tikkie-Kunst – kunst voor een tikkie! De leukste manier om een uniek (1/1) smartphoneartwerk te kopen. Je bepaalt zelf de prijs, vanaf €25.

Naast vrij werk schrijf ik gedichten in opdracht, voor zowel organisaties als particulieren. Ook geef ik workshops op aanvraag.

Voor mijn smartphoneart is er nu een aparte website.

Wat Water Weet voor La grande traversée poétique (2020)

Pedestrial Poetry Tours

Overdag of ‘s avonds

Wandel mee! Anderhalf à twee uur cultuur voor uw gezelschap van maximaal 20 personen. Je kunt kiezen uit een rondje Zijdebalen met gedichten uit mijn Zijdebalencyclus, of dwalen door het Werkspoorkwartier op basis van voordrachten uit mijn twee Werkspoor operalibretto’s.

De kosten bedragen €17,50 p.p. (met een minimum van €100) en daarvoor krijg je privé voordrachten en vertel ik alles van wat ik weet van waar we zijn.

Werkspoor Kwartier of Zijdebalen, aan jou de keus!

Hieronder m’n meest recente smartphoneart-werk bij Werk aan de Muur, meer is hier te zien.

Na iedere verkoop in mijn shop, breng ik een wijziging aan, en vervang ik het verkochte werk door de nieuwe versie. Zo heb je altijd een unieke Van Gogh in huis!