Gedichtendag

PRODUCTDIMENSIES VAN DE POËZIE

Van de cirkel de bol
Van de leegte het hol

Ruben van Gogh

Bovenstaand gedicht, klein en groots tegelijk, schreef ik een aantal jaren geleden toen ik gevraagd was een symposium over ‘complexe infrastructuur’ met een poëtische overpeinzing af te sluiten.

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is een gedicht bij te schrijven of voor te dragen: zo stond ik ooit op een glaucoom-congres, een vakbondsbijeenkomst, in het op-een-na-duurste hotel in Madrid en -het meest bizarre wat ik ooit heb meegemaakt- droeg ik op een bedrijfsfeest mijn gedichten voor tussen twee met hun spieren rollende bodybuilders.

Dichter Ruben van Gogh: spreker, presentator, voordrachten.
Tijdens een voordracht

Vanaf donderdag 26 januari (Nationale Gedichtendag) is het 10 dagen lang Poëzieweek. Dus heb je een bijeenkomst, als lijkt ie nog zo merkwaardig, denk eens aan een poëtische afsluiting, opening of onderbreking.

Neem vrijblijvend contact met me op

Pedestrial Poetry Tours, voor 6 – 25 personen. Een mooie manier om Utrecht met andere ogen te bezien. Verzamel een clubje, neem contact op, en ik neem je mee langs de contouren van de Zijdebalentuin, dwars door het Werkspoorkwartier of achter Trijn aan! Ik wandel ook ’s avonds.

Expositie: #smartphoneart @deutrechter

In 2023 hangt mijn kunst het hele jaar in Stadsbrasserie de Utrechter, Vredenburg 40, recht tegenover TivoliVredenburg. Lees er hier meer over.

Smartphoneart expositie in de Utrechter

Leave a Comment