Voordrachten en acts

Voordrachten

Zet me voor een groep mensen neer om gedichten voor te dragen en ik ben in m’n element. Of het nu grote of kleine groepen zijn, leerlingen of hoogwaardigheidsbekleders, met, of als het moet, zonder microfoon: ik sta mijn mannetje – en met plezier. Al vanaf eind jaren ’80 sta ik met mijn gedichten op een podium, eerst alleen nog in Groningen, maar sindsdien sloeg ik mijn vleugels uit: van Albanië tot Zuidwolde, van Appingedam tot Zuid Afrika, overal droeg ik met verve mijn gedichten voor: op boten, in bussen, op zolders, in zalen, in hallen en huiskamers, op feestjes en festivals, in musea en meer. Straks ook voor jullie?

FESTIVAL

De mannen lazen verzen over hun vaders
De meisjes waren vol bloederige symboliek
Van messen en pogingen tot villen
De vrouwen? Die zaten gewoon in het publiek
De jongens zouden de meisjes wel willen
Na afloop was er muziek

Ruben van Gogh

Tafeldichter

Kleinschalige voordrachten, als het moet een hele dag lang. Eén tafel, enkele stoelen (maximaal 8), meer is er niet nodig voor een intieme setting met korte poëzie-voordrachten. Steeds nieuwe groepjes mensen nemen plaats, ik vraag naar een insteek of onderwerp en kies daar eigen toepasselijk werk bij en draag dat voor. Persoonlijke gesprekken ontstaan en leiden tot bijzondere momenten met gedichten. En het mooie is: er is geen techniek nodig, een tafel en wat stoelen volstaan. Zeer geschikt voor festivals, openingen, bijeenkomsten, boekenwinkels, vernissages, congressen en andersoortige evenementen die minimaal een dagdeel duren.

De Literaire Afwerkplek

Ik ben de geestelijk vader van de Literaire Afwerkplek: een-op-een apart met je dichter naar keuze. Kleinschalige optredens met meerdere dichters die steeds één persoon publiek ontvangen voor een korte, intieme voordracht. De Literaire Afwerkplaats stond o.a. op de Nacht van de Poëzie en Lowlands. Interesse? Laat weten en ik regel wat dichters voor m’n afwerkplaats.

Odes aan het heelal en meer

Duo-optreden met jazz-accordeonist Rik Cornelissen, waarin ons beider fascinatie voor intergalactische aangelegenheden centraal staat. Ons optreden bestaat uit een afwisseling van poëzie voordrachten en Riks accordeon-composities en improvisaties. Daarnaast doen we ook enkele gezamenlijke stukken. Een afwisselend programma waarbij muzikale en tekstuele lyriek de leidraad vormt en het hele heelal de revue passeert.

Rik Cornelissen is een vernieuwende en eigentijdse jazz en klassiek accordeonist. Zijn laatste album was met TRIFID: Sounds of Interstellar Space.

Congressen en symposia

Voordracht, gedicht op maat, host, live interviewer, congres-cabaret – lees het hier.

Probeer ook eens Tikkie Kunst – kunst voor een tikkie: een speciaal voor jou gemaakt uniek kunstwerk (oplage 1/1). Je bepaalt zelf de prijs, met een tikkie. Al vanaf €25.

Hieronder m’n meest recente smartphoneart-werk bij Werk aan de Muur, meer is hier te zien.

Leave a Comment