Lyrisch advies en coaching

Ik help je graag 1-op-1

Schrijf je gedichten of liedteksten en wil je daar wel eens met iemand over sparren? Heb je tips nodig? Advies? Of wil je weten ‘waar je staat’ met je schrijfwerk, loop je er juist in vast en kom je er niet uit? Of misschien schrijf je zelf niet, maar zoek je een originele invulling of invalshoek voor een evenement voor je organisatie of bedrijf? Of ben je bezig met een muziektheater-productie en loop je tegen problemen aan, kom je niet uit het verhaal of de tekst? Ik kan je verder helpen – met concrete tips, adviezen en inzichten.

Ruben van Gogh

Lyrisch chroniqueur

Ruben van Gogh – Lyrisch chroniqueur in woord & beeld is mijn omschrijving op LinkedIn, en dat is niet voor niets. Ik heb inmiddels ruim 35 jaar ervaring met lyriek in de breedste zin van het woord. Vanaf mijn deelname aan het eerste Groninger Studentencabaret Festival in 1987 (publieksprijs met het cabaretduo De Zwarte Strik), tot aan de première van mijn meest recente opera: Stadsopera Trijn in juni 2022, heb ik mij professioneel beziggehouden met het schrijven en uitvoeren van lyriek, in publicaties en op podia: cabaret, poëzie, dans, voordrachten, toneel, liedteksten, presenteren, theaterbuffet, stand-upcomedy, onderwijs, festivals, workshops, opera, musical, muziektheater, vertalingen, community art et cetera, et cetera.

Die ervaring zet ik graag in om ook jou een stap verder te helpen, met wat je ook maar doet op lyrisch gebied.

Schrijfadvies

In een een-op-een sessie van minimaal een uur kunnen we je werk bespreken. Je legt me je vragen of wensen voor en ik geef je advies of help je een stapje verder in je schrijfproces, met inzichten of concrete tips. Of je nu een absolute beginner bent, of overweegt een bundel samen te stellen of werk naar een uitgever of tijdschrift op wilt sturen, het kan verhelderend zijn om daar met iemand met een jarenlange staat van dienst over te sparren.

Ook waar het gaat om het schrijven van liedteksten, of muziektheater en de vertalingen ervan kan ik je altijd een stapje verder helpen of advies geven.

Evenementen en brainstorm-sessies

Ik heb op alle grote poëziefestivals gestaan, en ben betrokken geweest bij de organisatie en uitvoering van allerhande muziektheaterproducties, literaire evenementen, culturele festivals en bij de invulling van programma-onderdelen ervan. Ook heb ik altijd veel voor bedrijven gedaan: bij prijsuitreikingen, studiereizen, congressen en andersoortige bijeenkomsten. Dus zoek je een bijzondere invulling voor een evenement of opening, wil je een overkoepelend thema of concept onder woorden brengen, of heb je nog geen lekkerbekkende titel? Ik kan je er bij helpen. Ook kun je me laten aanschuiven bij een brainstormsessie, voor een lyrische en originele invalshoek van de professionele buitenstaander.

Vragen? Neem vrijblijvend contact met me op…

Tarief

  • Voor particulieren hanteer ik een tarief van €65 per uur, ex btw — alleen in Utrecht, of online via Zoom o.i.d.
  • Voor bedrijven en organisaties hanteer ik een tarief van €125 per uur, ex voorreiskosten, ex btw.
  • Contact opnemen is altijd vrijblijvend en kosteloos! Dus ik hoor graag of ik iets voor je kan betekenen...

Leave a Comment