Symposia, congressen en bedrijfsbijeenkomsten

Ruben van Gogh in actie als presentator

Naast mijn literaire optredens ben ik een graag geziene gast op thematische bijeenkomsten, congressen en symposia. Daar ben ik inzetbaar als becommentariërend dichter, presentator, moderator, tafelheer of gespreksleider.

PRODUCTDIMENSIES VAN DE POËZIE

Van de cirkel de bol
Van de leegte het hol

Ruben van Gogh
-geschreven tijdens een symposium over complexe infrastructuur

Congres-dichter

Op symposia en bij congressen ben ik uitstekend in te zetten als interveniërend dichter. Op schijnbaar achteloze wijze koppel ik thematische invalshoeken en naar voren gekomen conclusies aan mijn eigen gedichten. Daardoor lijkt het bijna alsof ik de gedichten speciaal voor betreffende gelegenheid heb geschreven – hetgeen op aanvraag overigens altijd mogelijk is.

Cultureel presentator en interviewer

Als presentator was ik te zien op Poetry International, Winternachten, Kunstbende en allerlei culturele manifestaties, zoals o.a. het Noord Nederlands Liedjesfestival en Sunsation. Met Paul Feld presenteerde ik in 2008 Track 030, een serie discussiebijeenkomsten, waarin hete culturele hangijzers uit het Utrechtse de revue passeerden. Sinds 2018 was ik, tot het sneven door Corona, de vaste helft van het presentator-duo voor het Stadspodium Utrecht.

Altijd ad rem, altijd laagdrempelig, altijd goedgemutst, altijd op zoek naar een ontspannen sfeer en behept met een groot improvisatievermogen. Als alles fout gaat, ga ik nog goed.

Spreker en workshopdocent

Ik geef regelmatig workshops en lezingen, zowel op scholen als bij bedrijven en instanties. Ik kan daarbij zowel thematisch te werk gaan, en zo de deelnemers op lyrische wijze laten reflecteren op ontwikkelingen binnen de organisatie of hen gewoon een ontspannen, creatieve dag bezorgen.

Live interviewer

Mijn debuut als interviewer voor publiek, maakte ik in Groningen tijdens het festival A Star is Born in 1996, waar ik op een drijvend paviljoen schrijvers als Herman Koch, Peter Verhelst en Jef Geeraerts interviewde.
Sindsdien interviewde ik auteurs voor de SLAU, Winternachten het Kasteel Groeneveld en allerlei literaire bijeenkomsten.

Van Wicken & Weeghen: theatrale dagvoorzitters

Als dr.mr.ir.etc. Weeghen maakt ik, met mijn confrère dr.mr.ir.etc. Van Wicken (aka Joep de Bont), als Theatraal Dagvoorzitters Duo, deel uit van het IVCS (Instituut voor Vocale Communicatie Strategieën). Van Wicken & Weeghen ondersteunen op cabareteske en muzikale wijze dagvoorzitters van congressen en symposia, of nemen die rol zelfs geheel over en zijn dan als duo uw dagvoorzitter.
“Niet gehinderd door enige vorm van kennis, toch altijd ons sterke punt.”

Ruben van Gogh

Ik help je graag in een 1-op-1 sessie een stapje verder met je gedichten, zangteksten of muziektheaterproducties – lees hier meer.

Vragen? Op zoek naar een poëtische act? Neem vrijblijvend contact op.

Leave a Comment