Symposia en congressen

Naast mijn literaire optredens ben ik een graag geziene gast op thematische bijeenkomsten, congressen en symposia. Daar ben ik inzetbaar als becommentariërend dichter, moderator, tafelheer of gespreksleider.

Interveniërend dichter

PRODUCTDIMENSIES VAN DE POËZIE

Van de cirkel de bol
Van de leegte het hol

Ruben van Gogh
-geschreven tijdens een symposium over complexe infrastructuur

Op symposia en bij congressen ben ik uitstekend in te zetten als interveniërend dichter. Op schijnbaar achteloze koppel ik thematische invalshoeken en naar voren gekomen conclusies aan mijn eigen gedichten. Daardoor lijkt het bijna alsof ik de gedichten speciaal voor betreffende gelegenheid heb geschreven – hetgeen op aanvraag overigens altijd mogelijk is.

Presentator

Als presentator was ik te zien op Poetry International, Winternachten, Kunstbende en allerlei culturele manifestaties. Met Paul Feld presenteerde ik in 2008 Track 030, een serie discussiebijeenkomsten, waarin hete culturele hangijzers uit het Utrechtse de revue passeerden. Sinds 2018 was ik tot het sneven door Corona de vaste helft van het presentatorduo voor het Stadspodium Utrecht.

Lezingen en workshops


Ik geef regelmatig workshops en lezingen op middelbare scholen, via de Schrijverscentrale. Daarnaast geef ik ook workshops voor bedrijven en groepen.

Interviewer


Mijn debuut als interviewer voor publiek, maakte ik in Groningsn tijdens het festival A Star is Born in 1996, waar ik op een drijvend paviljoen schrijvers als Herman Koch en Jef Geeraerts interviewde.
Sindsdien interviewde ik auteurs voor de SLAU, Winternachten het Kasteel Groeneveld en allerlei literaire bijeenkomsten.

Van Wicken & Weeghen

Als dr.mr.ir.etc. Weeghen maakt ik, met mijn confrère dr.mr.ir.etc. Van Wicken, als Theatraal Dagvoorzitters Duo, deel uit van het IVCS (Instituut voor Vocale Communicatie Strategieën). Van Wicken & Weeghen ondersteunen op cabareteske wijze dagvoorzitters van congressen en symposia, of nemen die rol zelfs geheel over.
“Niet gehinderd door enige vorm van kennis, toch altijd ons sterke punt.”

Probeer ook eens Tikkie Kunst – kunst voor een tikkie: een speciaal voor jou gemaakt uniek kunstwerk (oplage 1/1). Je bepaalt zelf de prijs, met een tikkie. Al vanaf €25.

Hieronder m’n meest recente smartphoneart-werk bij Werk aan de Muur, meer is hier te zien.

Leave a Comment