Liedteksten

Ruben van Gogh schrijft Nederlandstalige liedteksten of vertaalt ze naar het Nederlands. Hij schreef voor Sesamstraat, Tania Kross, Wishfull Singing en het Concertgebouw en voor allerhande gelegenheden, instanties en artiesten. Hieronder is een aantal voorbeelden te zien en te horen.

Wilt u een liedtekst, vertaling of verdere info, stuur een mail.

Koosje Sekrève zette een aantal gedichten van Ruben van Gogh op muziek op haar album: Onder mijn huid.

Mijn Sesamstraat liedje! Muziek van Henny Vrienten, en gezongen door Tommy.

Tania Kross zingt met Sjors van der Panne: Boven op de berg, op tekst van Ruben van Gogh en muziek van Bob Zimmerman.


Lied tijdens de Turing Toekenning 2015, in Museum Boijmans van Beuningen. Tekst: Ruben van Gogh, Muziek en uitvoering: Koosje Sekrève.

Sopraan Channa Malkin oefent met het Nederlands Filharmonisch Orkest: Solveigs Lied van Grieg op tekst van Ruben van Gogh, voor een voorstelling van het Concertgebouw.

Voor hun programma ‘The Winner Takes it All’ van acapella groep Wishful Singing schreef Ruben van Gogh zes liedteksten, Bob Zimmerman zette ze op muziek.

Enkele jaren geleden zongen ruim 5000 kinderen en meer dan 1000 volwassenen in IJburg Van Goghs lied Nooit meer zo’n dag als vandaag, dat hij schreef voor Amsterdam is een Opera!, het participatieproject rond de Ring des Nibelungen cyclus van de Nederlandse opera.

Hierboven een van de liedjes uit de Westlandse musical Afstallen, waarvoor Bob Zimmerman de muziek schreef.

Ruben van Gogh schreef te zingen dingen voor oa: Yo Opera!, Theatergroep De Nieuw Amsterdam, Concertgebouw, de Magische Muziekfabriek, Sesamstraat, De Nederlandse Opera en Wishful Singing.

Hij werd op muziek gezet door oa: Bob Zimmerman, Thijs Borsten, Paul Oomen en Eddy Koekkoek.

Tot de uitvoerders van zijn werk behoren oa: Céline Purcell, Mijke Sekhuis, Lillian Vieira, Tania Kross, het Groot Omroep Koor, het Dario Fo Koor en ruim 5000 (basis)schoolkinderen van IJburg.

In 2012 was hij met het Ietje-Pietje-Kietelliedje genomineerd voor de Willem Wilminkprijsnvoor het beste kinderlied.

Peter en de Wolf
Voor het Concertgebouw, moest er een klein coupletje komen op het thema uit Peter en de wolf, dat kan via deze link worden beluisterd.

Voor Fort van de Verbeelding schreef Van Gogh in 2011 een nieuw Sint Maartenslied op een daartoe speciaal geschreven melodie.

Voor De Rijke Man en de Nachtegaal (2011) schreef Van Gogh vijf liedjes, welke door Bob Zimmerman op muziek werden gezet.

Eddy Koekkoek, met: Bange Wolf

Toen Ruben van Gogh in 1995 voor het eerst het Noord Nederlands Liedjesfestival presenteerde, won de onvolprezen Eddy Koekkoek. Sindsdien is hij fan. Hij is dan ook ongelooflijk trots dat hij een liedtekst heeft mogen schrijven voor zijn jongste cd: Chico

Deze cd is overigens gewoon hier te koop.

Begin 2012 verscheen de derde cd van Zing Met Ons Mee, het kleuter meezing-concert van het Orkestgebouw , wederom op muziek van Thijs Borsten. De eerste editie was met Celine Purcell, de tweede met Lilian Vieire en de derde met Tania Kross. Hier volgen de sfeerimpressies:

Zing met ons mee, met Celine Purcell
Zing met ons mee, met Lilian Vieire

Zing met ons mee, met Tania Kross