Liedteksten

Liedteksten voor grote of kleine mensen, teksten voor koorstukken, of vertalingen van buitenlandse liedjes en liederen, ik doe het allemaal. Ik schreef o.a. voor Sesamstraat, Tania Kross, Wishfull Singing, het Concertgebouw en voor allerhande gelegenheden, instanties en artiesten. Hieronder is een aantal voorbeelden te zien en te horen.

Wil je een liedtekst, vertaling of verdere info, stuur een mail. Ik werk samen met verschillende componisten, of wie weet misschien straks wel met jou.

Mijn Sesamstraat liedje! Muziek van Henny Vrienten, en gezongen door Tommy.

Tania Kross zingt met Sjors van der Panne: Boven op de berg, op tekst van Ruben van Gogh en muziek van Bob Zimmerman.


Lied dat ik schreef voor de Turing Toekenning 2015, in Museum Boijmans van Beuningen. Muziek en uitvoering: Koosje Sekrève.

Sopraan Channa Malkin oefent met het Nederlands Filharmonisch Orkest: Solveigs Lied van Grieg op mijn vertaling, voor een voorstelling van het Concertgebouw.

Voor hun programma ‘The Winner Takes it All’ van acapella groep Wishful Singing schreef ik zes liedteksten, Bob Zimmerman zette ze op muziek.

Ruim 5000 kinderen en meer dan 1000 volwassenen in IJburg zongen mijn lied Nooit meer zo’n dag als vandaag, dat ik schreef voor Amsterdam is een Opera!, het participatieproject rond de Ring des Nibelungen cyclus van de Nederlandse opera.

Hierboven een van de liedjes uit de Westlandse musical Afstallen, waarvoor Bob Zimmerman de muziek schreef.

Ik schreef te zingen dingen voor oa: Yo Opera!, Theatergroep De Nieuw Amsterdam, Concertgebouw, de Magische Muziekfabriek, Sesamstraat, De Nationale Opera en Wishful Singing.

Ik werd op muziek gezet door oa: Bob Zimmerman, Thijs Borsten, Paul Oomen, Henny Vrienten, Monique Krüs, Izak Boom en Eddy Koekkoek.

Tot de uitvoerders van mijn werk behoren oa: Céline Purcell, Mijke Sekhuis, Lillian Vieira, Tania Kross, het Groot Omroep Koor, het Dario Fo Koor en ruim 5000 (basis)schoolkinderen van IJburg.

In 2012 was ik met het Ietje-Pietje-Kietelliedje genomineerd voor de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied.

Peter en de Wolf
Voor het Concertgebouw, moest er een klein coupletje komen op het thema uit Peter en de wolf, dat kan via deze link worden beluisterd.

Voor Fort van de Verbeelding schreef ik in 2011 een nieuw Sint Maartenslied op een daartoe speciaal geschreven melodie.

Voor De Rijke Man en de Nachtegaal (2011) schreef ik vijf liedjes, welke door Bob Zimmerman op muziek werden gezet.

Eddy Koekkoek, met: Bange Wolf

Toen ik in 1995 voor het eerst het Noord Nederlands Liedjesfestival presenteerde, won de onvolprezen Eddy Koekkoek. Sindsdien is hij fan. Ik was dan ook ongelooflijk trots dat ik een liedtekst heb mogen schrijven voor zijn laatste cd: Chico

Deze cd is overigens gewoon hier te koop.

Begin 2012 verscheen de derde cd van Zing Met Ons Mee, het kleuter meezing-concert van het Orkestgebouw , wederom op muziek van Thijs Borsten. De eerste editie was met Celine Purcell, de tweede met Lilian Vieire en de derde met Tania Kross. Hier volgen de sfeerimpressies:

Zing met ons mee, met Celine Purcell
Zing met ons mee, met Lilian Vieire

Zing met ons mee, met Tania Kross

Probeer ook eens Tikkie Kunst – kunst voor een tikkie: een speciaal voor jou gemaakt uniek kunstwerk (oplage 1/1). Al vanaf €10.

Hieronder mijn meest recente werken in mijn shop bij Werk aan de Muur. (Tegen dezelfde prijs op Canvas, Acrylglas en HD Metal ook bij mij verkrijgbaar, vanaf 50cm. Dan krijg je het werk gesigneerd thuisgestuurd. Wel zo persoonlijk!)