Liedteksten

 

Nu te beluisteren op Spotify, Deezer, iTunes etc: het album Onder Mijn Huid, waarop Koosje Sekrève gedichten van mijn hand zingt. En hoe…

Sesamstraat Ik bouw een toren naar de zon from Roughmen on Vimeo.

Mijn Sesamstraat liedje! Muziek van Henny Vrienten, en gezongen door Tommy.


Tania Kross zingt met Sjors van der Panne: Boven op de berg, op tekst van Ruben van Gogh en muziek van Bob Zimmerman.


Lied tijdens de Turing Toekenning 2015, in Museum Boijmans van Beuningen. Tekst: Ruben van Gogh, Muziek en uitvoering: Koosje Sekrève.


Sopraan Channa Malkin oefent met het Nederlands Filharmonisch Orkest: Solveigs Lied van Grieg op tekst van Ruben van Gogh, voor een voorstelling van het Concertgebouw, afgelopen zomer.


Voor hun programma ‘The Winner Takes it All’ van acapella groep Wishful Singing schreef Ruben van Gogh zes liedteksten, Bob Zimmerman zette ze op muziek.


Op 13 en 14 december zongen ruim 5000 kinderen en meer dan 1000 volwassenen in IJburg het lied Nooit meer zo’n dag als vandaag, dat hij schreef voor Amsterdam is een Opera!, het participatieproject rond de Ring des Nibelungen cyclus van de Nederlandse opera. Hierboven een registratie van 14 december.


Hierboven een van de liedjes uit de Westlandse musical Afstallen, waarvoor Bob Zimmerman de muziek schreef.

Ruben van Gogh schreef te zingen dingen voor oa: Yo Opera!, Theatergroep De Nieuw Amsterdam, Concertgebouw, de Magische Muziekfabriek, Sesamstraat, De Nederlandse Opera en Wishful Singing.

Hij werd op muziek gezet door oa: Bob Zimmerman, Thijs Borsten, Paul Oomen en Eddy Koekkoek.

Tot de uitvoerders van zijn werk behoren oa: Céline Purcell, Mijke Sekhuis, Lillian Vieira, Tania Kross, het Groot Omroep Koor, het Dario Fo Koor en ruim 5000 (basis)schoolkinderen van IJburg.

In 2012 was hij met het Ietje-Pietje-Kietelliedje genomineerd voor de Willem Wilminkprijsnvoor het beste kinderlied.

Dit seizoen wordt uitgevoerd:
– zangprogramma Olympisch Vuur/The Winner Takes it All door Wishful Singing
– Zing met Ons Mee: herneming van het kleutermeezingconcert van het Concertgebouw
– delen uit Peer Gynt, Concertgebouw (schoolvoorstelling)
– delen uit Hans en Grietje (op muziek van Humperdinck), Concertgebouw

en op stapel staan nog de herneming van de Rijke Man en de Nagtegaal (met 5 liedjes van Van Gogh) en de eerste uitzending van mijn Sesamstraatliedje.

Peter en de Wolf
Voor het Concertgebouw, moest er een klein coupletje komen op het thema uit Peter en de wolf, dat kan via deze link worden beluisterd.

Sint Maarten
Voor Fort van de Verbeelding schreef Van Gogh in 2011 een nieuw Sint Maartenslied op een daartoe speciaal geschreven melodie, via deze link is het refrein te horen.


De Rijke Man en de Nachtegaal, Vredenburg, feb 2011

Ruben van Gogh schrijft regelmatig liedteksten voor anderen.
Voor De Rijke Man en de Nachtegaal (2011) schreef Van Gogh vijf liedjes, welke door Bob Zimmerman op muziek werden gezet.


Eddy Koekkoek, met: Bange Wolf

Toen hij in 1995 voor het eerst het Noord Nederlands Liedjesfestival presenteerde, won de onvolprezen Eddy Koekkoek. Sindsdien is hij fan. Hij is dan ook ongelooflijk trots dat hij een liedtekst heeft mogen schrijven voor zijn jongste cd: Chico

Deze cd is overigens gewoon hier te koop.

Begin 2012 verscheen de derde cd van Zing Met Ons Mee, het kleuter meezing-concert van het Orkestgebouw , wederom op muziek van Thijs Borsten. De eerste editie was met Celine Purcell, de tweede met Lilian Vieire en de derde met Tania Kross. Hier volgen de sfeerimpressies:

In de theaterthriller Old Boy van DNA werd een lied gezongen dat op muziek was gezet door Bob Zimmerman. In 2011 ging de hymne voor Buitenplaats De Keukenhof in première, waarvoor de tekst werd geschreven op muziek van Bob Zimmerman.

Alle Schoenen op Die Hoop was Van Goghs voetbalhit bij het WK 2010, als medewerking aan de grote Voetbalmaties Actie. Rick Treffers was verantwoordelijk voor de muziek. Luister hier.