Gedicht op maat

Jouw wens is mijn inspiratie

PRODUCTDIMENSIES VAN DE POËZIE

Van de cirkel de bol
Van de leegte het hol

Ruben van Gogh

Zoek je een gedicht op maat? Ik schrijf gedichten in opdracht!

Ben je op zoek naar een toepasselijk gedicht voor een speciale gelegenheid? Wil je een exclusief geschreven gedicht? Neem onderaan de pagina contact met me op. Veel van mijn gedichten zijn ontstaan vanuit een opdracht, en wat werkwijze betreft zie ik weinig verschil tussen vrij werk, een gericht verzoek van een organisatie, of van een directe vraag van een particulier. Sterker nog: ik werk juist graag in opdracht.

Voor het ondernemersloket op het bedrijventerrein Nieuw Overvecht (Utrecht) schreef ik september 2022 een muurgedicht, helemaal toegespitst op de locatie. Het gedicht werd door Daniël Roozendaal op de gevel van het gebouw aangebracht.

Muurgedicht van Ruben van Gogh, een exclusief geschreven gedicht.

Het voorgesprek vormt de basis voor het gedicht

Na een voorbereidend gesprek over de aanleiding voor, en de gewenste richting van het gedicht, ga ik aan de slag en schrijf binnen een week, of als het echt moet de volgende dag al, een gedicht op maat.

Of het nu om een droeve of vrolijke gebeurtenis gaat, een persoonlijke of zakelijke gelegenheid, of zomaar voor een bijzonder iemand, moment, afdeling, of desnoods voor jezelf: ik laat me inspireren door wat ik hoor en maak daar een toepasselijk gedicht bij.

Daarbij hanteer ik verschillende tarieven: voor particulieren, voor organisaties in het maatschappelijke en culturele domein, en voor bedrijven.

Particulier

Je zoekt een gedicht voor een begrafenis, een huwelijk of een ander persoonlijk moment? Of je wilt je geliefde of een dierbaar iemand met een memorabel cadeau verrassen?

Vanaf €350 schrijf ik een speciaal gedicht, gebaseerd op de verstrekte informatie en wensen.

Maatschappelijk domein en cultuur

Neemt iemand afscheid van je organisatie, is er een opening of presentatie, wil je een jaarverslag verbijzonderen, een gedicht bij iemands jubileum op het werk? Of organiseer je een symposium of bijeenkomst?

Vanaf €500 schrijf ik een gedicht gebaseerd op het werkveld en de concrete aanleiding.

Gedicht in opdracht
Gedicht voor het koor van de Nationale Opera (2021)

Bedrijfsleven

Wil je je werknemers iets bijzonders meegeven, of een missie poëtisch verwoord onder de aandacht brengen? Ben je op zoek naar een eigenzinnig relatiegeschenk of literaire invulling van, of aanvulling op, je kerstpakket? Kan dat rapport wel een extra eye catcher gebruiken? Moet er iemand in het zonnetje gezet, of wordt er een mijlpaal gevierd met een congres?

Vanaf €750 laat ik me door je wereld inspireren en geef er mijn lyrische zienswijze op.

Ruben van Gogh

Ik help je graag in een 1-op-1 sessie een stapje verder met je gedichten, zangteksten of muziektheaterproducties – lees hier meer.

Mecenas 2.0

Draag je de poëzie een warm hart toe? Wordt dan Patron of Mecenas 2.0: laat je verrassen en maak het een dichter mogelijk zijn vrije werk voort te zetten in deze cultureel moeizame tijden.

Voor €250 schrijf ik een nieuw vrij vers met als inspiratie een door jou opgegeven woord of thema en stuur het je handgeschreven op. Je draagt zo bij aan de ontwikkeling van mijn oeuvre en wordt ‘jouw’ gedicht opgenomen in een bundel, komt je als patron desgewenst in de verantwoording te staan.

Exclusief geschreven gedicht voor het Utrechs programmaplan Werk aan de Werf (2021)
Gedicht voor Utrechts programmaplan Werk aan de Werf (2021)

Vragen? Interesse? Neem vrijblijvend contact op.

Art commissions

Kunst in opdracht

Liever geen gedicht, maar een exclusief kunstwerk op canvas, acrylglas of HD Metal? Ik maak ook smartphoneart in opdracht.

Expositie: #smartphoneart @deutrechter

In 2023 hangt mijn kunst het hele jaar in Stadsbrasserie de Utrechter, Vredenburg 40, recht tegenover TivoliVredenburg. Lees er hier meer over.

Smartphoneart expositie in de Utrechter

Leave a Comment