Expositie #smartphoneart @stadsbrasserie

Smartphoneart expositie in de Utrechter

#Smartphoneart @DeUtrechter

Stadsbrasserie De Utrechter (recht tegenover TivoliVredenburg), heeft heel 2023 het smartphoneart-werk van Ruben van Gogh in huis. Een bijzondere expositie met 17 speciaal op de lokatie geselecteerde werken: 12 op 40x40cm acrylglas en 5 op 20x20cm canvas. Stap gerust binnen voor een kopje koffie, lunch, borrel of diner — of gewoon om deze innovatieve kunst te bekijken.

De expositie bestaat uit drie afdelingen: Utrecht (in de borrelhoek), een serie ‘groene werken’ (langs de ramen in het restaurant) en Empty Livings (op de pilaren). De werken zijn bij de kunstenaar te bestellen, zie daarvoor onderaan de webpagina.

Ruben van Gogh is dichter, librettist en smartphoneart-kunstenaar te Utrecht. Zijn beeldscherm fungeert als atelier. Met zijn smartphoneart heeft hij een unieke, digitale beeldtaal gevonden, vol heldere kleuren, surrealistische elementen en verborgen symboliek. Klein van scherm, groots in zeggingskracht – kunst 2.0.

Op deze expositie te zien zijn:

(druk op de afbeelding voor titel en informatie)

“Al deze werken worden gemaakt op en met alleen mijn smartphone. Ik gebruik hiervoor eigen smartphonefoto’s en soms elementen van historisch beeldmateriaal. Voor het creëren van mijn smartphoneart gebruik ik apps als Snapseed, Superimpose en Mirror Lab, die het mogelijk maken om tot complexe collages te komen. Deze worden tot afmetingen van 80cm afgedrukt op acrylglas.

Smartphoneart is kunst 2.0 die je niet wilt missen, of je nu een old- school kunstliefhebber bent of van de TikTok-generatie. En als kers op de taart, de tentoongestelde werken zijn ook te koop, in een beperkte oplage.

Een Van Gogh aan de muur is niet zo duur!

Verkrijgbaar als

50x50cm €375 / 60x60cm €499 / 70x70cm €625 / 80x80cm €750

Bij mij geen gelikte webshop vol winkelmandjes, pop-ups en cookies. Je koopt de kunst bij mij persoonlijk, die signeer en nummer ik voor je en dan zorg ik dat je het thuis krijgt. Afhalen kan altijd, woon je in Utrecht dan breng ik het op afspraak langs.

Re-inventing Trijn van Leemput alleen op Acrylglas met andere afmetingen en andere prijzen

Interesse? Neem vrijblijvend contact op.

Series: Popart 2.0 / Empty livings / Surreëel / Joy in repetition / Pimped paintings

In de Telegraaf van 25/1/2023

Eerdere exposities

Dubbelexpositie smartphoneart Ruben van Gogh en portretten Ruud Spaargareb

In 2020 had ik een dubbelexpositie met Ruud Spaargaren. Mijn smartphoneart en zijn portretten gingen in meerdere ruimtes een visuele dialoog aan met elkaar.

Expositie met kringloopwinkel smartphoneart Ruben van Gogh

In 2021 exposeerde ik mijn ‘kringloopwerken‘ in de Emmaus Haarzuilens. Negen werken, gebaseeerd op items uit de ‘collectie’ van de winkel.

Verder exposeerde ik in Seats2meet Utrecht en tweemaal tijdens de Amsterdamsestraatweg Kunstroute.