Sint Maarten

Geen of slechts kleinschalige Sint Maartens-vieringen dit jaar. In veel van de plaatsen waar ik gewoond heb, en ook in Utrecht waar ik sinds deze eeuw woon, werd 11 november altijd echt gevierd met zingende rondgangen door de buurt. Ook bij de Vrije School in Utrecht heb ik meerdere edities van dit feest mogen bijwonen, waarbij het verhaal hoe Martinus zijn mantel deelde met een bedelaar groots uitgebeeld werd met een heuse Romeinse ruiter te paard.

Drie jaar geleden maakte ik een foto van deze Martinus op zijn paard. We waren dat jaar met de herfstvakantie in Ameland geweest, waar ik net mijn eerste schreden als smartphone-art maker zette met collages die ik uit meerdere foto’s creëerde.

Zo ook dit werk, bestaande uit een Amelands duinlandschap, de foto van Sint Maarten en uiteraard de Domtoren van Utrecht op de achtergrond: in die herfst gefotografeerd tijdens een licht nevelige zonsopkomst vanaf de David van Mollembrug. Bijna als een schilderij: hij hangt ook, afgedrukt op canvas, bij een koopster in Utrecht.

Overigens verscheen hij op meer plekken in mijn werk: in de ontmoeting met de bedelaar, onderweg naar Margritte, in het woud en in een stuk boomschors.

Via deze link is hij tot 11 november met zo’n 25% korting te koop bij Werk aan de Muur, of voor dezelfde prijs bij mij. (In het geval van 60x60cm op canvas, van €130 voor €97.)

Uiteraard is er nog veel meer te koop, zie hieronder of op mijn webshop.