CORONA EN MIJN SMARTPHONE-ART

Enkele smartphoneart werken van Ruben van Gogh
#2020in6images

Deze week maakte ik, geïnspireerd op de Twitter-hashtag #2020in6woorden een beeldende variant: #2020in6images. Ik ging mijn galerij in m’n smartphone langs en koos 6 werken uit, die kenmerkend waren voor dit jaar.

#2020in6images

Ik zag dat de wereld van Covid-19 soms letterlijk zijn intrede had gedaan in mijn werk, met mondkapjes en virus-achtige bollen. Uiteraard wist ik dat al, ik had het immers zelf gedaan. Maar ik zag ook dat het afgelopen jaar met zijn lockdowns mijn serie van Empty Livings een intensere lading had gegeven.

Voor deze serie maak ik foto’s van kamers in leegstaande huizen en panden waar ik langskom, gewoon vanaf straat m’n smartphone tegen het raam en klikken. In deze ruimtes plaats ik dan een van m’n zelfgecreëerde Humanoids (half mens, half etalagepop). Het geeft een vervreemdend effect: ruimtes waar het leven uit getrokken is, bevolkt door deels levenloze wezens.

Het afgelopen jaar, met zijn lockdowns en Coronadreiging, zaten we allemaal deels levenloos opgesloten in onze huizen, in onszelf, in de lege kamers van ons hart.

Ruben van Gogh

Interesse? Neem vrijblijvend contact met me op.

Expositie: #smartphoneart @deutrechter

In 2023 hangt mijn kunst het hele jaar in Stadsbrasserie de Utrechter, Vredenburg 40, recht tegenover TivoliVredenburg. Lees er hier meer over.

Smartphoneart expositie in de Utrechter

Leave a Comment