CORONA EN MIJN SMARTPHONE-ART

#2020in6images

Deze week maakte ik, geïnspireerd op de Twitter-hashtag #2020in6woorden een beeldende variant: #2020in6images. Ik ging mijn galerij in m’n smartphone langs en koos 6 werken uit, die kenmerkend waren voor dit jaar.

Ik zag dat de wereld van Covid-19 soms letterlijk zijn intrede had gedaan in mijn werk, met mondkapjes en virus-achtige bollen. Uiteraard wist ik dat al, ik had het immers zelf gedaan. Maar ik zag ook dat het afgelopen jaar met zijn lockdowns mijn serie van Empty Livings een intensere lading had gegeven.

Voor deze serie maak ik foto’s van kamers in leegstaande huizen en panden waar ik langskom, gewoon vanaf straat m’n smartphone tegen het raam en klikken. In deze ruimtes plaats ik dan een van m’n zelfgecreëerde Humanoids (half mens, half etalagepop). Het geeft een vervreemdend effect: ruimtes waar het leven uit getrokken is, bevolkt door deels levenloze wezens.

Het afgelopen jaar, met zijn lockdowns en Coronadreiging, zaten we allemaal deels levenloos opgesloten in onze huizen, in onszelf, in de lege kamers van ons hart.