City & parkscapes

Een van mijn series in mijn smartphoneart is die van de zogeheten ‘City & parkscapes’: Escher-achtige foto-grafiek, geënt op planologie en stedebouw. Met behulp van de app Mirrorlab maak ik repetitieve patronen van een gebouw of boom, die voeg ik dan (als ware het verschillende druklagen bij een litho) samen en breng daar vervolgens met verschillende apps nog andere bewerkingen in aan: losse elementen, verschillende kleurschakeringen etc.

Uiteindelijk weet ik dan niet meer hoe ik het precies heb gedaan, zodat ik ieder werk in deze serie weer helemaal opnieuw moet opzetten.

City & parkscapes

Het resultaat is in ieder geval steeds grafiek van een abstract stedelijk- of parklandschap met soms herinneringen aan het werk van M.C. Escher of Hendrik Werkman. Een van deze serie, In search of their car, hangt in een formaat van 60x60cm op HD Metal in een huisartsenpraktijk. Maar ze kunnen makkelijk tot 100x100cm worden afgedrukt.

In search of their car in een huisartsenpraktijk in Veenendaal.

Via deze link kun je de hele serie zien.

Interesse in een Cityscape gebaseerd op een specifiek gebouw? Of een parklandschap met bepaalde elementen? Of een kunstenaars-visie op gebiedsontwikkeling? Neem contact met me op.

Interesse? Neem vrijblijvend contact met me op.

Expositie: #smartphoneart @deutrechter

In 2023 hangt mijn kunst het hele jaar in Stadsbrasserie de Utrechter, Vredenburg 40, recht tegenover TivoliVredenburg. Lees er hier meer over.

Smartphoneart expositie in de Utrechter

Leave a Comment