Poëzie per Mail 6 – Ik bouw een toren

IK VIND JE LIEF
Vind je' t erg dat ik meer van mama hou Dan van jou, lieve papa, dan van jou Vind je' t erg dat ik meer van mama hou Dan van jou Ik vind het fijn als jij komt zingen Vlak voordat ik slapen ga Er zijn wel meer dan duizend dingen Waarvoor ik eerst naar jou toe ga Maar als ik ben gevallen op m'n knie en het doet au Dan roep ik mama, lieve papa, en niet jou Dan roep ik mama, lieve papa, en niet jou Vind je' t erg dat ik meer van mama hou Dan van jou, lieve papa, dan van jou Vind je' t erg dat ik meer van mama hou Dan van jou Ik hou van jullie allebei Van één iets minder, dat ben jij Een heel klein beetje ietsje pietsje minder maar Je kunt het haast niet voelen, maar het is wel waar Ik vind het fijn als jij komt zingen Vlak voordat ik slapen ga Je weet dat ik voor heel veel dingen Altijd eerst naar jou toe ga Je bent m'n lieve papa, waar ik echt heel veel van hou Ik vind je lief, lieve papa, maar mama vind ik liever nog dan jou Ik vind je lief, maar mama vind ik liever nog dan jou Ik vind je lief (nooit gezongen kinderliedje)

Jaren geleden stuurde ik een mailtje naar Sesamstraat met de vraag of ze liedjesschrijvers nodig hadden. Het bleek dat deze bekendste kinderstraat daarvoor een open procedure hanteerde; je kon een liedtekst opsturen die ze dan zouden opnemen of afwijzen. Alle liedjes werden op muziek gezet door Henny Vrienten.

Ik bouw een toren

‘Ik bouw een toren’ werd gebruikt en ingezongen door Tommie, en wordt ook dit jaar nog af en toe herhaald (ieg tot zomer 2021). Bovenstaande liedtekst vonden ze te verdrietig eindigen en te afwijkend waar het couplet en refrein-indeling betrof. Jammer, want het leek me zo’n hart onder de riem voor veel vaders.

Overigens zat er tussen het goedkeuren van ‘Ik bouw een toren’ en de uiteindelijke première in Sesamstraat ongeveer drie jaar. Dat, en het helemaal losstaan van de productie, heeft me ervan weerhouden meer voor Sesamstraat te schrijven – al schrijf ik zo goed als ieder jaar nog met veel plezier liedteksten voor kinderen.

(Update: Ik vind je lief verschijnt 22 oktober 2021 op de cd: Het is een gave – Harmsen en Boom. Marcel Harmsen en Izak Boom hebben dit weesliedje een huis gegeven.)

‘Ik bouw een toren’ kwam wél op Sesamstraat

Ruben van Gogh

Interesse? Neem vrijblijvend contact met me op.

Probeer ook eens Tikkie Kunst – kunst voor een tikkie: een speciaal voor jou gemaakt uniek kunstwerk (oplage 1/1). Al vanaf €10.