Poëzie per Mail 1

blijf binnen, sluit de luiken,

houd de buitenwereld
buiten, waar het stormt,

waar het raast,
waar het boze

duister aast, op wie
daar, argeloos

verdwaald, misschien
de morgen niet

meer haalt

(Uit: NIKOLA – a Techno Opera in 4D Sound, 2012)

Een gedicht verandert mee met de tijd waarin het wordt gelezen. Een ‘nu’ of ‘daar’ is altijd het nu of daar van de lezer op het moment van lezen zelf – morgen kan alles weer anders zijn, ook het gedicht.

Geen troost

In die zin biedt dit gedicht geen troost, zeker niet voor vandaag. Een aanzet tot troost zou kunnen zijn, je voor te stellen onder welke condities dit gedicht niet meer over de dag van lezen zelf zou gaan. En daar dan van te dromen, uit te kijken naar die dag.

De komende vier weken stuur ik iedere dag een gedicht. Sommige ervan zullen gevangen zitten in die dag zelf, andere zullen er aan weten te ontsnappen. Maar over een jaar zou het zomaar andersom kunnen zijn. Morgen al misschien.

Ruben van Gogh (gemaild op 10/4/’20)

Probeer ook eens Tikkie Kunst – kunst voor een tikkie: een speciaal voor jou gemaakt uniek kunstwerk (oplage 1/1). Je bepaalt zelf de prijs, met een tikkie. Al vanaf €25.

Hieronder mijn meest recente werken in mijn shop bij Werk aan de Muur. Vanaf 40cm op Canvas, Acrylglas en Metaal voor dezelfde prijs ook bij mij persoonlijk verkrijgbaar – dan wordt het werk gesigneerd en krijg je er een cadeautje bij!