Smartphone-Art

Enkele smartphoneart-werken

Met mijn Samsung Galaxy S22 Ultra (als opvolger van mijn LG V60) maak ik smartphone-art, betaalbare kunst met mijn smartphone: klein van scherm, maar groots in zeggingskracht. Als basis dienen zelfgemaakte smartphonefoto’s van lege gebouwen, etalagepoppen, anonieme kringloopschilderijen, objecten en selfies. Met apps als Snapseed en Mirror Lab maak ik hier vervolgens digitale bewerkingen en collages van. Canvas-kunst, digitale schilderijen, grafische collages, surrealistische kunst, popart? Smartphoneart van Ruben van Gogh!

Tikkie Kunst - kunst voor een tikkie

Probeer anders ook eens Tikkie Kunst – kunst voor een tikkie, de leukste (en spannendste) manier van kunst kopen, of cadeau krijgen. Je bepaalt zelf de prijs en ontvangt vervolgens per post een kunstwerk naar waarde (1/1). Al meer dan 40 grote en kleine Tikkie-kunstwerken vonden zo een plekje in binnen- en buitenland.

Een Van Gogh aan de muur is niet zo duur!

Onder het motto: ‘Een Van Gogh aan de muur, is niet zo duur‘ kun je mijn werk kopen in mijn webshop bij Werk aan de Muur. Betaalbare kunst in huis dus. Zij regelen het afdrukken en verzenden: altijd zonder verzendkosten, altijd met ophangsysteem. Verkrijgbaar in diverse formaten en op verschillende materialen, zo vanaf de bank voor boven de bank: werk van Van Gogh.

Vanaf 40 cm (kortste kant) kun je deze werken ook direct bij mij bestellen (alleen op canvas, acrylglas en HD Metal) tegen dezelfde prijs. Dan worden ze gesigneerd geleverd ook nog. Wel zo persoonlijk! Ik zou zeggen: kijk in de albums hieronder en maak je keus. Bij mij bestellen kan per mail.

Empty livings

In mijn serie Empty Livings gebruik ik leegstaande panden, die ik vanaf straat door het raam fotografeer. Deze verlaten ruimtes voorzie ik van nieuwe bewoners: humanoids (half mens, half etalagepop) of historische figuren van oude foto’s of schilderijen, zodat een vervreemdend beeld ontstaat dat zich in fluïde staat bevindt ergens tussen toekomst en verleden in.

Opgepimpte schilderijen

Onder het mom van: Bringing them old centuries to the 21st, geef ik een hedendaags tintje aan oude, anonieme kringloopwinkel-schilderijen die liggen te verstoffen in vergeten hoekjes. Zo kunnen zij weer honderd jaar mee in ieder interieur. Een schilderij is beter dan tv.

Surrealistische taferelen

In de caregorie Surreaal mijn verveeemdende collages. Een bonte mengeling van surrealistische taferelen.

Herhaling, herhaling, herhaling

In mijn album: Joy in repetition vind je fotografiek: grafische, zich al dan niet regelmatig herhalende patronen in verschillende lagen. Door de transparantie daarvan doet het soms denken aan het sjabloon-drukwerk van Hendrik Werkman.

Adam & Eva

In de loop der jaren heb ik allerlei Adam & Eva varianten gemaakt, eerst met etalagepoppen, later op basis van oude prenten en schilderijen. Zo af en toe komen zij tevoorschijn in mijn werk.

City- and parkscapes

Een afdeling vol digitale sjabloondruk bestaande uit verschillende repetitieve elementen die refereren aan parken en stedelijke omgevingen. Een grafische representant voor onze urbane omgeving met zijn stadsparken en menigtes.

Popart

Toen ik net begon met het bewerken van foto’s, met de app Snapseed ontdekte ik dat als je de kleuren herhaaldelijk benadrukte je een popart-effect kreeg, alsof het met viltstift was ingekleurd. Met deze bewerkingen begon mijn smartphoneart.

Grande dames du tralala

Mata Hari, Trijn van Leemput en allerlei Europese vorstinnen vinden en plekje in dit album. Mata Hari heb ik daarbij steeds van extra volume voorzien, nadat ik een oude foto van haar zag waarop zij juist graatmager was gemaakt. Met meer volume vond ik haar juist mooier.

Cirque des animaux

Voor wie van dieren houdt, deze categorie van allerlei verschillende dieren in verschillende stijlen. Koeien, zilverreigers, goudvissen, gehakkelde aurelia’s — alles komt langs.

Me stadsie

En uiteraard komt Utrecht regelmatig herkenbaar in beeld. Deze werken staan soms ook in een andere categorie, maar horen toch echt ook in een eigen album thuis. Voor iedereen met een hart voor of heimwee naar Utrecht.

Cadeautje? Tuurlijk!

Koop een werk in mijn shop, hang ‘m op, maak er een foto van en post die op Twitter, Instagram, Linkedin of Facebook — laat me dat weten en dan maak ik een op dat werk geïnspireerd nieuw werk en stuur je er een gesigneerde kleurenprint van. Leuk toch?