Marten en Oopjen op Stoutenburg

Rembrandt à la Van Gogh

De door Rembrandt van Rijn in 1634 geschilderde huwelijksportretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit hangen, via een lange omweg, momenteel in de Nachtwachtzaal van het Rijksmuseum. Omdat ze vanwege Corona nauwelijks te zien zijn geweest (tenzij ze als reproductie ook in de IKEA liggen), én omdat het me goed leek hun afbeeldingen ook in betaalbare versies beschikbaar te maken, heb ik ze de wereld laten verkennen door ze in mijn eigen werk te introduceren tijdens een extra huwelijksreis.

Deze werken bij Werk aan de Muur heb ik mei 2022 40% in prijs verlaagd, omdat ik vind dat iedereen recht heeft op een betaalbare Maarten en Oopjen!

Marten en Oopjen aan huis

Rembrandt Marten en Oopjen niet in het Rijksmuseum, maar in een modern interieur
Modern interieur met Marten en Oopjen
Koop direct bij Werk aan de Muur
Marten en Oopjen à la Van Gogh aan je eigen muur
Digitale aquarel van Marten en Oopjen
Koop direct bij Werk aan de Muur

Hierboven zien we Marten en Oopjen tweemaal ‘gewoon’ in een interieur, maar — driemaal is scheepsrecht — hieronder zien we ze op een plek waar ze helemaal thuis zijn: op Landgoed Stoutenburg, nabij Amersfoort. Daar namelijk staan twee eeuwenoude zomereiken, Adam en Eva, die zo ongeveer het levenslicht zagen toen Rembrandt deze portretten schilderde. Als hoogtepunt van hun huwelijksreis laat ik ze hier poseren bij deze ‘even oude’ eiken.

Marten en Oopjen op huwelijksreis in Stoutenburg
Marten en Oopjen op StoutenburgKoop direct bij Werk aan de Muur

De Vaandeldrager van Van Gogh

Iedereen een eigen Vaandeldrager, door Ruben van Gogh!
Rembrandt to all the people

Voor Rembrandt’s schilderij De Vaandeldrager heeft de staat onlangs een bedrag van €150.000.000 uitgegeven. Dat kan anders: vanaf één miljoenste van dat bedrag maak ik al een gepersonificeerde Vaandeldrager voor je, op basis van je portretfoto of selfie.

Lees er hier alles over.

Kerstpakket

Waar hangen Marten en Oopjen?
Wanted: Marten & Oopjen.

Marten en Oopjen in een kerstpakket? Dat kan, kijk hier. Ook kan ik Marten en Oopjen letterlijk in uw huis laten verschijnen in nieuw werk. Neem daarvoor contact met me op.

Tikkie Kunst - kunst voor een tikkie

Probeer anders eens Tikkie Kunst – kunst voor een tikkie, de leukste (en spannendste) manier van kunst kopen, of cadeau krijgen. Je bepaalt zelf de prijs en ontvangt vervolgens per post een kunstwerk naar waarde (1/1). Al meer dan 40 grote en kleine Tikkie-kunstwerken vonden zo een plekje in binnen- en buitenland.

Leave a Comment