Rembrandt’s Marten en Oopjen à la Van Gogh

Je bent hier waarschijnlijk terechtgekomen omdat je iets zocht over Marten en Oopjen. Je antwoord vind je hier misschien niet, maar wel dit illustere tweetal, zoals je ze nog niet eerder hebt gezien. En ze wachten op een plekje op jouw muur!

De door Rembrandt van Rijn in 1634 geschilderde huwelijksportretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit hangen momenteel in de Nachtwachtzaal van het Rijksmuseum. Omdat ze tijdens Corona nauwelijks te zien waren (tenzij ze als reproductie in de IKEA), én omdat het me goed leek hun afbeeldingen ook als betaalbare kunst beschikbaar te stellen, heb ik ze in mijn smartphoneart de wereld ingestuurd voor een extra huwelijksreis.

Marten en Oopjen aan huis

Rembrandt Marten en Oopjen niet in het Rijksmuseum, maar in een modern interieur
Modern interieur met Marten en Oopjen
Koop direct bij Werk aan de Muur

Deze werken bij Werk aan de Muur heb ik mei 2022 40% in prijs verlaagd, omdat ik vind dat iedereen recht heeft op een betaalbare Maarten en Oopjen!

Marten en Oopjen à la Van Gogh aan je eigen muur
Digitale aquarel van Marten en Oopjen
Koop direct bij Werk aan de Muur

Hierboven zien we Marten en Oopjen tweemaal ‘gewoon’ in een interieur, maar — driemaal is scheepsrecht — hieronder zien we ze op een plek waar ze helemaal thuis zijn: op Landgoed Stoutenburg, nabij Amersfoort. Daar staan twee eeuwenoude zomereiken, Adam en Eva, die zo ongeveer het levenslicht zagen toen Rembrandt deze portretten schilderde. Als hoogtepunt van hun huwelijksreis laat ik ze hier poseren bij deze ‘even oude’ eiken.

Marten en Oopjen op huwelijksreis in Stoutenburg
Marten en Oopjen op StoutenburgKoop direct bij Werk aan de Muur

De Vaandeldrager van Van Gogh

Iedereen een eigen Vaandeldrager, door Ruben van Gogh!
Rembrandt to all the people

Voor Rembrandt’s schilderij De Vaandeldrager heeft de staat destijds €150.000.000 uitgegeven. Dat kan anders: vanaf één miljoenste van dat bedrag maak ik al een gepersonifiëerde Vaandeldrager voor je, op basis van je portretfoto of selfie.

Lees er hier alles over.

Vragen of interesse? Neem vrijblijvend contact met me op.

Relatiegeschenk of kerstpakket

Waar hangen Marten en Oopjen?
Wanted: Marten & Oopjen.

Marten en Oopjen als relatiegeschenk of in een kerstpakket? Dat kan, kijk hier. Ook kan ik Marten en Oopjen letterlijk in uw huis laten verschijnen in nieuw werk. Neem daarvoor contact met me op.

Expositie: #smartphoneart @deutrechter

In 2023 hangt mijn kunst het hele jaar in Stadsbrasserie de Utrechter, Vredenburg 40, recht tegenover TivoliVredenburg. Lees er hier meer over.

Smartphoneart expositie in de Utrechter

Leave a Comment