Marten en Oopjen op Stoutenburg

De door Rembrandt van Rijn in 1634 geschilderde huwelijksportretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit hangen, via een lange omweg, momenteel in de Nachtwachtzaal van het Rijksmuseum. Omdat ze vanwege Corona nauwelijks te zien zijn geweest (tenzij ze als reproductie ook in de IKEA liggen), én omdat het me goed leek hun afbeeldingen ook in betaalbare versies beschikbaar te maken, heb ik ze de wereld laten verkennen door ze in mijn eigen werk te introduceren tijdens een extra huwelijksreis.

Marten en Oopje aan huis

Hierboven zien we Marten en Oopjen tweemaal ‘gewoon’ in een interieur, maar — driemaal is scheepsrecht — hieronder zien we ze op een plek waar ze helemaal thuis zijn: op Landgoed Stoutenburg, nabij Amersfoort. Daar namelijk staan twee eeuwenoude zomereiken, Adam en Eva, die zo ongeveer het levenslicht zagen toen Rembrandt deze portretten schilderde. Als hoogtepunt van hun huwelijksreis laat ik ze hier poseren bij deze ‘even oude’ eiken.

Marten en Oopjen op huwelijksreis in Stoutenburg
Marten en Oopjen op StoutenburgKoop direct bij WadM

Deze werken zijn te koop in mijn shop bij Werk aan de Muur, in diverse formaten en op verschillende materialen. Vanaf 40cm (kleinste zijde) zijn ze voor dezelfde prijs ook direct bij mij te bestellen — alleen op canvas, acrylglas of metaal (HD Metal). Dan signeer ik ze en krijg je er een cadeautje bij. Wel zo persoonlijk.

De Vaandeldrager van Van Gogh

De Vaandeldrager van Van Gogh
De Vaandeldrager van Van Gogh

Voor Rembrandt’s schilderij de Vaandeldrager heeft de staat onlangs een bedrag van €150.000.000 uitgegeven. Dat kan anders: voor één miljoenste van dat bedrag haal je De Vaandeldrager van Van Gogh in huis. Op 50x40cm canvas, in een chique baklijst, gesigneerd en in een oplage van maximaal 15 exemplaren. €150 voor een echte Van Gogh, die nog een Rembrandt is ook.

Ook een Vaandeldrager in huis? Neem contact met me op.

Kerstpakket

Waar hangen Marten en Oopjen?
Wanted: Marten & Oopjen. Direct bij WadM te koop.

Marten en Oopjen in een kerstpakket? Dat kan, kijk hier. Ook kan ik Marten en Oopjen letterlijk in uw huis laten verschijnen in nieuw werk. Neem daarvoor contact met me op.

Probeer ook eens Tikkie Kunst – kunst voor een tikkie: een speciaal voor jou gemaakt uniek kunstwerk (oplage 1/1). Je bepaalt zelf de prijs, met een tikkie. Al vanaf €25.

Hieronder mijn meest recente werken in mijn shop bij Werk aan de Muur. Vanaf 40cm op Canvas, Acrylglas en Metaal voor dezelfde prijs ook bij mij persoonlijk verkrijgbaar – dan wordt het werk gesigneerd en krijg je er een cadeautje bij!

Leave a Comment