Voordrachten en acts

Voordrachten

Zet me voor een groep mensen neer om gedichten voor te dragen en ik ben in m’n element. Of het nu om grote of kleine groepen gaat, leerlingen of hoogwaardigheidsbekleders, met, of als het moet, zonder microfoon: ik sta mijn mannetje – en met aanstekelijk enthousiasme.

Al vanaf eind jaren ’80 treed ik met mijn gedichten op, eerst alleen nog in Groningen, maar sindsdien sloeg ik mijn vleugels uit: van Albanië tot Zuidwolde, van Appingedam tot Zuid Afrika, overal droeg ik met verve mijn gedichten voor: op boten, in bussen, op zolders, in zalen, in hallen en huiskamers, op feestjes en festivals, in musea en meer.

Draag ik straks ook bij jullie voor? Neem vrijblijvend contact met me op, ik denk graag mee en heb daarin inmiddels meer dan 35 jaar ervaring opgedaan.

FESTIVAL

De mannen lazen verzen over hun vaders
De meisjes waren vol bloederige symboliek
Van messen en pogingen tot villen
De vrouwen? Die zaten gewoon in het publiek
De jongens zouden de meisjes wel willen
Na afloop was er muziek

Ruben van Gogh

Tafeldichter

Kleinschalige voordrachten, als het moet een hele dag lang. Eén tafel, enkele stoelen (maximaal 8), meer is er niet nodig voor een intieme setting met korte poëzie-voordrachten. Steeds nieuwe groepjes mensen nemen plaats, ik vraag naar een insteek of onderwerp en kies daar eigen toepasselijk werk bij en draag dat voor. Persoonlijke gesprekken ontstaan en leiden tot bijzondere momenten met gedichten. En het mooie is: er is geen techniek nodig, een tafel en wat stoelen volstaan.

Zeer geschikt voor festivals, openingen, bijeenkomsten, boekenwinkels, vernissages, congressen en andersoortige evenementen die minimaal een dagdeel duren. Of natuurlijk in de beslotenheid van een huis- of tuinfeest.

De Literaire Afwerkplek

Ik ben de geestelijk vader van de Literaire Afwerkplek: een-op-een apart met je dichter naar keuze. Kleinschalige optredens met meerdere dichters die steeds één persoon publiek ontvangen voor een korte, intieme voordracht. De Literaire Afwerkplaats stond o.a. op de Nacht van de Poëzie en Lowlands. Interesse? Laat weten en ik regel wat dichters voor m’n afwerkplaats.

Wandelgedichten

Pedestrial Poetry Tours: lyrische stadswandelingen langs de contouren van de voormalige Zijdebalentuin, of dwars door het robuuste Werkspoorkwartier Utrecht, in de voetsporen van Trijn van Leemput of in Romeinse sferen dwalen rond Castellum Hoge Woerd in Leidscherijn. Anderhalf à twee uur onderweg, met op gezette tijden voordrachten van gedichten, liedteksten (sorry, ik ga niet zingen) of libretto-fragmenten.

Pedestrial Poetry Tours, vanaf zes personen. Een mooie manier de stad met andere ogen te bezien. Dus verzamel wat vrienden of familie, neem contact op, en ik neem je mee langs de contouren van de Zijdebalentuin, dwars door het Werkspoorkwartier of achter Trijn aan! Ik wandel ook ‘s avonds.

Odes aan het heelal en meer

Duo-optreden met jazz-accordeonist Rik Cornelissen, waarin ons beider fascinatie voor intergalactische aangelegenheden centraal staat. Ons optreden bestaat uit een afwisseling van poëzie voordrachten en Riks accordeon-composities en improvisaties. Daarnaast doen we ook enkele gezamenlijke stukken. Een afwisselend programma waarbij muzikale en tekstuele lyriek de leidraad vormt en het hele heelal de revue passeert.

Rik Cornelissen is een vernieuwende en eigentijdse jazz en klassiek accordeonist. Zijn laatste album was met TRIFID: Sounds of Interstellar Space.

Congressen en symposia

Voordracht, gedicht op maat, host, live interviewer, congres-cabaret – lees het hier.

Ruben van Gogh

Ik help je graag in een 1-op-1 sessie een stapje verder met je gedichten, zangteksten of muziektheaterproducties – lees hier meer.

Tikkie Kunst - kunst voor een tikkie

Probeer anders eens Tikkie Kunst – kunst voor een tikkie, de leukste (en spannendste) manier van kunst kopen, of cadeau krijgen. Je bepaalt zelf de prijs en ontvangt vervolgens per post een kunstwerk naar waarde (1/1). Al meer dan 40 grote en kleine Tikkie-kunstwerken vonden zo een plekje in binnen- en buitenland.

Leave a Comment