Smartphone-Art

Originele kerstpakketten
Kunst-kerstpakket 2021 voor klant in Utrecht

Met mijn Samsung Galaxy S22 Ultra (als opvolger van mijn LG V60) maak ik smartphone-art, betaalbare kunst met mijn smartphone: klein van scherm, maar groots in zeggingskracht. Als basis dienen zelfgemaakte smartphonefoto’s van lege gebouwen, etalagepoppen, anonieme kringloopschilderijen, objecten en selfies. Met apps als Snapseed en Mirror Lab maak ik hier vervolgens digitale bewerkingen en collages van. Canvas-kunst, digitale schilderijen, grafische collages, surrealistische kunst, popart? Smartphoneart van Ruben van Gogh!

Een Van Gogh aan de muur is niet zo duur!

Speciale aanbieding: gesigneerd werk op 20x20cm canvas met ophangsysteem €24,95 inclusief verzending. Onderstaande werken zijn op voorraad leverbaar. Leuk als origineel cadeautje, of voor jezelf natuurlijk.

A. The´re leaving Paradise finally, B. Hofdame in vervallen keuken, C. Nog zo ‘n gerucht, D. De verschijning van Fátima op Castellum de Hoge Woerd
E. Sint Maarten en de Dom, F. Vrouw bij valavond, G. Salvador Dali in één oogopslag, H. Gekloonde koeien

Interesse? Neem contact op en ik stuur je een betaalverzoek en het werk komt naar je toe!

Tikkie Kunst - kunst voor een tikkie

Probeer anders eens Tikkie Kunst – kunst voor een tikkie, de leukste (en spannendste) manier van kunst kopen, of cadeau krijgen. Je bepaalt zelf de prijs en ontvangt vervolgens per post een kunstwerk naar waarde (1/1). Al meer dan 40 grote en kleine Tikkie-kunstwerken vonden zo een plekje in binnen- en buitenland.

Shop bij Werk aan de Muur

Veel van mijn werken zijn te koop in mijn webshop bij Werk aan de Muur. Betaalbare kunst in huis dus. Zij regelen het afdrukken en verzenden: altijd zonder verzendkosten, altijd met ophangsysteem. Verkrijgbaar in diverse formaten en op verschillende materialen, zo vanaf de bank voor boven de bank.

Maar veel leuker is het direct bij mij zelf te kopen: persoonlijk, goedkoper, gesigneerd en genummerd, of zelfs als unicum. Hoe? Lees het hier.

Empty livings

In mijn serie Empty Livings gebruik ik leegstaande panden, die ik vanaf straat door het raam fotografeer. Deze verlaten ruimtes voorzie ik van nieuwe bewoners: humanoids (half mens, half etalagepop) of historische figuren van oude foto’s of schilderijen, zodat een vervreemdend beeld ontstaat dat zich in fluïde staat bevindt ergens tussen toekomst en verleden in.

Opgepimpte schilderijen

Onder het mom van: Bringing them old centuries to the 21st, geef ik een hedendaags tintje aan oude, anonieme kringloopwinkel-schilderijen die liggen te verstoffen in vergeten hoekjes. Zo kunnen zij weer honderd jaar mee in ieder interieur. Een schilderij is beter dan tv.

Surrealistische taferelen

In de caregorie Surreaal mijn verveeemdende collages. Een bonte mengeling van surrealistische taferelen.

Herhaling, herhaling, herhaling

In mijn album: Joy in repetition vind je fotografiek: grafische, zich al dan niet regelmatig herhalende patronen in verschillende lagen. Door de transparantie daarvan doet het soms denken aan het sjabloon-drukwerk van Hendrik Werkman.

Adam & Eva

In de loop der jaren heb ik allerlei Adam & Eva varianten gemaakt, eerst met etalagepoppen, later op basis van oude prenten en schilderijen. Zo af en toe komen zij tevoorschijn in mijn werk.

City- and parkscapes

Een afdeling vol digitale sjabloondruk bestaande uit verschillende repetitieve elementen die refereren aan parken en stedelijke omgevingen. Een grafische representant voor onze urbane omgeving met zijn stadsparken en menigtes.

Popart

Toen ik net begon met het bewerken van foto’s, met de app Snapseed ontdekte ik dat als je de kleuren herhaaldelijk benadrukte je een popart-effect kreeg, alsof het met viltstift was ingekleurd. Met deze bewerkingen begon mijn smartphoneart.

Grande dames du tralala

Mata Hari, Trijn van Leemput en allerlei Europese vorstinnen vinden en plekje in dit album. Mata Hari heb ik daarbij steeds van extra volume voorzien, nadat ik een oude foto van haar zag waarop zij juist graatmager was gemaakt. Met meer volume vond ik haar juist mooier.

Cirque des animaux

Voor wie van dieren houdt, deze categorie van allerlei verschillende dieren in verschillende stijlen. Koeien, zilverreigers, goudvissen, gehakkelde aurelia’s — alles komt langs.

Me stadsie

En uiteraard komt Utrecht regelmatig herkenbaar in beeld. Deze werken staan soms ook in een andere categorie, maar horen toch echt ook in een eigen album thuis. Voor iedereen met een hart voor of heimwee naar Utrecht.