Marten en Oopjen op Stoutenburg

De door Rembrandt van Rijn in 1634 geschilderde huwelijksportretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit hangen, via een lange omweg, momenteel in de Nachtwachtzaal van het Rijksmuseum. Omdat niemand ze nu kan zien (tenzij ze als reproductie ook in de IKEA of Action liggen), heb ik de vrijheid genomen ze de wereld te laten verkennen door ze in mijn eigen werk te introduceren tijdens een extra huwelijksreis.

Marten & Oopjen tweemaal in een modern intetieur

Eerst tweemaal ‘gewoon’ in een interieur, maar — driemaal is scheepsrecht — als laatste op een plek waar ze helemaal thuis zijn: op Landgoed Stoutenburg, nabij Amersfoort. Daar namelijk staan twee eeuwenoude zomereiken, Adam en Eva, die zo ongeveer het levenslicht zagen toen Rembrandt deze portretten schilderde. Als hoogtepunt van hun huwelijksreis laat ik ze hier poseren bij deze ‘even oude’ eiken.

Kerstpakket

Marten en Oopjen in een kerstpakket? Dat kan, kijk hier. Ook kan ik Marten en Oopjen letterlijk in uw huis laten verschijnen in nieuw werk. Neem daarvoor contact met me op.

Ruben van Gogh

Probeer ook eens Tikkie Kunst – kunst voor een tikkie: een speciaal voor jou gemaakt uniek kunstwerk (oplage 1/1). Al vanaf €10.

Hieronder mijn meest recente werken in mijn shop bij Werk aan de Muur. (Tegen dezelfde prijs op Canvas, Acrylglas en HD Metal ook bij mij verkrijgbaar, vanaf 50cm. Dan krijg je het werk gesigneerd thuisgestuurd. Wel zo persoonlijk!)