Algemeen

De Corona-maatregelen voor culturele evenementen zijn verlengd tot minimaal eind augustus. Dat betekent nog wekenlang een bestaan zonder concerten, theater, festivals, uitvoeringen en voordrachten. Niet alleen voor u, bezoekers, maar ook voor de artiesten. Wij – u en ik – kunnen elkaar in deze periode nog wél ontmoeten. Na mijn Poëzie per Mail, die nog loopt tot donderdag 7 mei, lanceer ik mijn tweede gelegenheidsproject: ‘Flessenpost 2.0’.

Ruben van Gogh is optredend dichter en schrijver van te zingen dingen. Van zijn hand verschenen zeven bundels, drie bloemlezingen, zeven opera’s, twee musicals, drie kleutermeezingprogramma’s, één cabaretshow, een lekenpreek en talloze losse liedteksten. Hij trad op van Albanië tot Zeewolde, van Appingedam tot Singapore. Hij gaf voordrachten op radio en tv, scholen, gevangenissen, literaire festivals, informatieve bijeenkomsten, in huiskamers, Carré en telefooncellen. Hij werd gezongen door o.a. Tania Kross, Lilian Vieira en 5000 kinderen in IJburg. Hij werkt op aanvraag en op eigen initiatief.

3 mei 2019: premiere van De Jongen die te snel groeide (op mijn vertaalde libretto).

Een echte Van Gogh aan de muur – phonefoto’s

Gewapend met mijn Nokia N9 Pureview laat ik mijn blik gaan langs mijn dagelijkse gang van zaken. Soms zie ik iets wat er nog niet is, dat leg ik dan na enige bewerking vast. Het resultaat is te zien op Instagram of te koop in mijn webshop.