Symposia

Naast zijn literaire optredens is Ruben van Gogh ook een graag geziene gast op thematische bijeenkomsten, congressen en symposia. Daar is hij inzetbaar als commentariërend dichter, moderator of gesprekleider.
Kijk ook op de site: symposiumdichter.nl

Interveniërend dichter
Op symposia en bij congressen is Ruben van Gogh uitstekend in te zetten als interveniërend dichter, op schijnbaar achteloze wijze weet hij thematiek en naar voren gekomen standpunten te koppelen aan zijn eigen gedichten. Daardoor lijkt het bijna alsof hij de gedichten speciaal voor betreffende gelegenheid heeft geschreven – hetgeen op aanvraag overigens altijd mogelijk is.

Presentator
Als presentator was hij te zien op Poetry International, Winternachten, Kunstbende en allerlei culturele manifestaties. Met Paul Feld presenteerde hij in 2008 Track 030, een serie discussiebijeenkomsten, waarin hete culturele hangijzers uit het Utrechtse de revue passeerden.

Lezingen en workshops
Ruben van Gogh geeft regelmatig workshops en lezingen op middelbare scholen, via de SSS. Daarnaast geeft hij ook workshops voor bedrijven en groepen via Wennekendonks Het Rijk der Zinnen en Joris Unlimited.

Interviews
Zijn debuut als interviewer maakte hij tijdens het festival A Star is Born in 1996, waar hij op een drijvend paviljoen schrijvers als Herman Koch en Jef Geeraerts interviewde.
Sindsdien interviewde hij auteurs voor de SLAU, Winternachten het Kasteel Groeneveld en allerlei literaire bijeenkomsten.

Van Wicken & Weeghen

Als dr.mr.ir.etc. Weeghen maakt Van Gogh, met zijn confrère dr.mr.ir.etc. Van Wicken, deel uit van het IVCS (Instituut voor Vocale Communicatie Strategieën). Van Wicken & Weeghen ondersteunen op cabareteske wijze dagvoorzitters van congressen en symposia, of nemen die rol zelfs geheel over.
“Niet gehinderd door enige vorm van kennis, toch altijd ons sterke punt.”